Miksi jalkoja kannattaa hoitaa?


pedicure-336677_1280Jalat, nuo jotka kuljettavat meitä joka päivä paikasta toiseen. Askelia kertyy helposti 10 000 päivittäin ja liikuntaa harrastavilla rutkasti enemmän. Onko koskaan käynyt mielessä, että näihin kavereihin pitäisi joskus kiinnittää huomiota?

Usein jalat muhivat sukissa ja kengissä päivät pitkät ja koko kehon paino on jalkojen päällä. Iho hautuu helposti rikki kengissä, varsinkin jos räpylät ovat hikoilevaa sorttia. Jos jalkojen iho on hankautunut rikki, on se alttiimpi erilaisille infektioille, mainittakoon esimerkkinä sieni-infektio, jonka selättämiseen tarvitaan usein vahvoja lääkekuureja.

Koska jalkoihin kohdistuu suuri rasitus päivittäin, voi jalkoihin tulla esimerkiksi kovettumia, hiertymiä ja känsiä. Myös varpaiden kynnet saavat osansa ja ne voivat paksuuntua ja joskus ne voivat kasvaa sisäänpäin. Jalkojen iho voi olla kuiva ja hilseilevä, myös verenkierto voi olla heikentynyt esimerkiksi diabeteksen takia. Kantapäät voivat olla niin kuivat, että tuloksena ovat kipeät haavat jotka sattuvat kävellessä -> iho jälleen alttiimpi infektioille.

Edellä esitin muutamia ongelmia, joita jalat voivat kohdata. Jaloissa ei tarvitse olla listausta vaivoista, jotta voi käydä jalkahoidossa, ennaltaehkäisy se tärkeintä onkin. Säännöllisellä jalkahoidolla ylläpidetään jalkojen terveyttä, hyvinvoivilla jaloilla askelkin on kevyempi! Muistetaan siis huolehtia jaloistamme. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *