Talvi-ihon hoito


Jaahas, talvi on saapunut ja sen myötä myös monien ihot alkavat kiristelemään, hehkumaan punaisina tai muuta mukavaa. Miten ihoa siis tulisi hoitaa ja suojata talvella? Käydään asiaan.

Ensimmäisenä kannattaa tarkistaa, millaiset kasvoille tarkoitetut puhdistustuotteet hyllystä löytyvät. Suosittelen ehdottomasti kaikille maitomaista puhdistustuotetta, joka puhdistuksen ohessa myös kosteuttaa ihoa. Liian voimakas puhdistustuote voi vahingoittaa ihon hydrolipidikalvoa ja näin ollen iho kuivuu entistä enemmän. Myös rasvaisen ihon omaavat voivat näinä kylmimpinä hetkinä siirtyä maitopuhdistukseen – kyllä silläkin puhdasta tulee, kun tuote on oikea. Puhdistustuote kannattaa huuhdella haalealla vedellä kasvoilta, sillä kuuma vesi kuivattaa ihoa, vaikka se niin ihanalta tuntuukin. Kasvoveden käyttö on tärkeää, sillä se palauttaa ihon normaalin kosteustasapainon, kun puhdistustuote on läträtty vedellä kasvoilta pois.

Naamio vaikuttelemassa

Kuorintavoiteita ja kasvonaamioita kannattaa käyttää, sillä niillä saadaan lisätehoja ihon huoltamiseen. Kuorinta-aine kuorii kuivan ja kuolleen ihosolukon ihon pinnalta, jolloin esimerkiksi naamio pääsee vaikuttamaan paremmin. Jos käytät rakeista kuorintaa, jätä agressiivisuus toiseen hetkeen ja pyörittele kuorintaa kevyesti kasvoilla. Entsymaattinen (rakeeton) kuorinta on oiva valinta kaikille näin talviaikaan. Naamioissa ravitsevat ja kosteuttavat vaihtoehdot ovat hyviä korppuiholle. Jos iho punoittaa ja on ärtynyt, rauhoittavat ja kosteuttavat naamiot auttavat. Kuorinta & naamio -kombo kerran viikossa on nannaa talvi-iholle.

Hoitovoiteena kasvoille kannattaa valita tehokkaasti kosteuttava tuote. Monesti hoitotottumukset voivat olla hieman vinossa, ja jo puhdistustuotteen vaihtaminen maitomaiseen ja kasvoveden ottaminen käyttöön parantavat ihon tilannetta, jolloin voide voi olla kevyempikin. Tässä mennään tuntemuksien mukaan, jos edelleen ihoa kiristää, ota käyttöön ravitsevampi voide. Myös seerumit ovat hyvä lisä! Niillä saa lisäboostia iholle, esimerkiksi ravitsevuutta tai ärtyneelle iholle rauhoitusta tarpeen mukaan. Vartaloniho kuivuu myös helposti, jopa hilseilee, joten kuorinnan tekeminen kuorintahansikkaalla tai kuorinta-aineella kerran viikkoon auttaa. Vartaloa kannattaa myös rasvailla ainakin kuorintaoperaation jälkeen ja aina kun se sen tarpeessa tuntuu olevan.

Kunnon huivi suojaamassa viimalta!

Entäs sitten pakkasella ulkoilu? Ennen ulkoilua on hoitovoiteen hyvä antaa imeytyä kunnolla, ainakin 20 minuuttia. Ulkoilua varten hoitovoiteen kannattaa olla täyteläinen. Jos tietää, että vaikkapa aamulla lähtee ulkoilemaan, voi illalla laittaa kunnon kerroksen hoitovoidetta ja aamulla olla puhdistamatta kasvoja, enimmät unihiekat vain pois silmistä. Vaate on erittäin hyvä suoja pakkasta vastaan, siispä huivia tai kommandopipoa rohkeasti esiin! 😉 Myös meikki suojaa ihoa, joten hoitovoide, puuteri + tekstiilisuoja toimivat hyvin. Uv -säitelyltä on hyvä myös suojautua, tästä aiheesta lisää myöhemmin.

Talvi-ihon hoitamiseen liittyy myös vedenjuonti, jotta ihon ja kudosten kosteuspitoisuus säilyy. Verenkierron heikentyminen lisää usein ihon kuivuutta, joten myös liikunnan verenkiertoa tehostava vaikutus kannattaa huomioida.

Ihon ei tarvitse siis kärsiä talvella, se tarvitsee vain oikeaa hoitoa! 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *