Miten ihonhoidossa saa tuloksia?


Usein ongelmaan kuin ongelmaan haetaan apua silloin, kun tilanne on niin sanotusti päällä. Oli kyseessä sitten ihonhoito, terveysongelmat tai mikä tahansa asia, usein havahdutaan siihen, että nyt pitäisi tehdä jotain. Ennaltaehkäisy on kaikista paras asia tietysti, koska silloin ongelmilta on suurempi mahdollisuus välttyä.

Peräänkuulutan ennaltaehkäisyä ihonhoidossa aina. Monesta tuntuu jopa turhalta hoitaa ihoa, ”kun se on niin hyvä”. Hyvää ihoa ei kannata ottaa itsestäänselvyytenä, vaan vaalia sitä.

Nämä näpyt eivät tulleet yhdessä yössä eivätkä myöskään hävinneet yhdessä yössä. Tilanne saatiin rauhoitettua, mutta vaatii jatkuvaa ylläpitoa.

Miten ihonhoidossa sitten saa tuloksia, kun naamari on räjähtänyt käsiin ja tilanne tuntuu toivottomalta? Yleensä iho-ongelmat eivät tule yhdessä yössä ja silloin on turha odottaa, että yksi hoitokerta kosmetologilla myöskään poistaisi ongelmat. Tilanne ihon kanssa on usein kehittynyt jonkun aikaa ja aikaa tarvitaan myös tilanteen korjaamiseen. Tarvitaan sitoutumista ja pitkäjänteisyyttä. Myös kotihoito täytyy olla kunnossa, sillä hoitolahoidot ja kotihoito tukevat toisiaan. Eihän ylipainoiselle ihmisellekään kilot ole yhdessä sujauksessa tulleet, vaan vararengasta on voitu kerryttää tovi. Myöskään yksi tai useampi tapaaminen personal trainerin kanssa ei auta, jos ei itse muuta toimintaansa terveellisempään suuntaan.

Kannattaa myös muistaa, että ihminen on kokonaisuus. Tällöin ihon kuntoon vaikuttavat usealla elintavat. Epäterveellinen ruokavalio, tupakointi, ihon kärvennys auringossa ja liiallinen stressi heijastelevat ihoon monesti.

Entä sitten, kun ihon tilanne on saatu rauhoitettua? Voiko palata taas entiseen menoon? Mahtavaahan se olisi, kun ongelmat saataisiin kertalaakista pois eivätkä ne palaisi. Iho tarvitsee kuitenkin jatkuvaa huolenpitoa ja voisipa sitä jopa sanoa loppuelämän projektiksi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *